Over Studio Ad Astra

Over Studio Ad Astra

Hoi, ik ben Hanka uit Nijmegen. In mijn dagelijks leven doe ik als universitair docent in de structuur bioinformatica onderzoek voor het Radboudumc in Nijmegen. In mijn vrije tijd geef ik les en optredens in artistiek paaldansen en diverse aerial arts. Studio Ad Astra is mijn eigen kleine bedrijfje om dit professioneel te kunnen doen. 

Het is mijn passie om mooie verhalen te vertellen op een podium door middel van mijn acrobatische kunsten. En ik heb al heel wat mooie evenementen en shows mogen meemaken. Ook heb ik veel ervaring met allerlei verschillende wedstrijden op hoog niveau zoals EK’s, WK’s, Worldcups, IPC, PoleArt en Pole Theatre wedstrijden. 

Als docent in de aerial arts ga ik graag op zoek naar jouw persoonlijke ambitie en mogelijkheden. Neem contact op als je samen iets moois wilt maken!

Wat is
Studio Ad Astra?

Zoals gezegd is dat mijn bedrijfje. Op deze site kun je workshops/prive-lessen en optredens boeken. Staat er niet tussen wat je zoekt? Mail dan gewoon en we kijken wat we kunnen doen!

 

Waarom Studio Ad Astra?

De term “Ad Astra” is Latijn en betekent “Naar de sterren”. Dit staat voor het streven naar het hoogst mogelijke doel. Bij Studio Ad Astra willen we het beste uit de mens halen. Voor de een zal dat het maken van een eerste draai aan de paal zijn, voor de ander ligt het doel op een hoog wedstrijd niveau. Iedereen is een ster, alles kan, en studio Ad Astra zal er alles aan doen om dit samen met jou mogelijk te maken. Laat je niet tegenhouden, the sky is the limit.

Meer over Studio Ad Astra

Inhoud accordeon

Een Aerial Art act is een ideale toevoeging aan een evenement of show. Door de jaren heen heb ik de eer gehad om het podium te delen met beroemdheden en aanstormende talenten. Sportgala’s, herenzittingen, koor optredens, feestavonden, boekpresentaties, videoclips, showcases, Operafestivals en museumdagen, het kan allemaal!

Ook in andere landen zoals Polen, Mexico, en Zuid-Afrika heb ik mogen bezoeken vanwege een optreden. Het mooiste is echter altijd het samenwerken met andere artiesten om voor een fantastische show te zorgen.

Ik geef al les sinds 2006 toen ik de Instructrice-opleiding volgens richtlijnen van de toenmalige NPF volgde. Daarna heb ik over de jaren heen verschillende scholingen en  bijscholingen gedaan zoals oa. de OC Polefitness international polefitness certification

en de Xpert teacher training door Xpole. De meeste ervaring doe je echter op in het veld en de honderden workshops in diverse landen hebben me elke keer weer iets nieuws geleerd. Ook volg ik graag lessen van andere instructors want je bent nooit te oud om te leren. 

Als docent van studenten paaldansvereniging Lasya krijg ik ook de kans om me als trainer van trainers te ontwikkelen. Ik heb intussen vele enthousiastelingen mogen opleiden tot trainer of wedstrijd coach.

Ik heb Moleculaire Levenswetenschappen gestudeerd aan de Radboud Universiteit en mijn PhD behaald in de structuur bioinformatica. In het dagelijks leven ben ik universitair docent bioinformatica en gebruik ik mijn computer om in 3D naar eiwitten te kijken zodat we de moleculaire basis van ziektes beter begrijpen. Het onderzoek wat ik doe draagt bij aan het ontwikkelen van nieuwe medicijnen en therapieën.

Inhoud accordeon

Na jarenlang geturnd te hebben had ik nooit verwacht nog veel meer aan wedstrijden mee te doen. Zat ik daar even naast…ik heb bijna elke soort paaldanswedstrijd meegemaakt en diverse titels binnengehaald waaronder EK en WK titels. Ook in de aerial hoop heb ik een aantal wedstrijden gedaan. Hieronder een complete lijst:

 

(2008) Nederlandse Kampioenschappen Artistiek Paaldansen, Amsterdam (1ste plaats behaald)

(2008) Nederlandse Kampioenschappen PoleFitness, Amstelveen (2de plaats)

(2009) Benelux Kampioenschappen, Antwerpen (1ste plaats)

(2009) Poledance international online competition (2de plaats)

(2010) Benelux Kampioenschappen, Antwerpen (1ste plaats)

(2010) PoleArt, Stockholm (finalist)

(2010) Wereldkampioenschappen, Zürich (halve finalist)

(2010) Europese Kampioenchappen, Essex (UK) (1ste plaats)

(2011) Aerial Pole International “Best Music Interpretation” en 2de plaats

(2011) Benelux Kampioenschappen, Antwerpen (1ste plaats)

(2011) Miss Pole Universe, Denver, USA (2de plaats)

(2011) WereldKampioenschap paaldansen, BudaPest (3de plaats + “Beste PoleTricks”)

(2011) Europees Kampioenschap, Vught (1ste plaats)

(2012) Finaliste Aerial Pole International, Bern

(2012) Finaliste World Pole SportsChampionships, Londen (6de)

(2012) Europees Kampioenschap, Vught (1ste plaats)

(2012) WK-finale, Zurich (5de)

(2013) Bad Kitty Spins&Tricks Battle tijdens de poleconvention (winnaar spins)

(2013) PoleArt & IPC (semi-finalist)

(2013) UKPPC 2013 (Finalist)

(2014) WorldCup Rio de Janeiro (2de plaats)

(2014) PoleArt Cyprus (Finalist)

(2015) IPSF Nederlands Kampioenschap (1ste plaats)

(2015) Pole Theatre UK (2de plaats)

(2015) IPSF World Championships (Finalist)

(2015) Pole Classic Las Vegas, (2de plaats)

(2015) Dutch and International Poleart (2de en 1ste plaats)

(2016) Finalist Pole Art Spain

(2017) PoleTheatre UK – Comedy categorie (1ste plaats)

(2017) WK Artistic Pole – 3e plaats

(2017) Aerial Movement Competition – Categorie Aerial Hoop (1ste plaats)

(2017) Pole Art France (3de plaats)

(2017) Pole Art Croatia (1ste plaats)

(2017) Pole Theatre Worlds, Mallorca (2de plaats comedy categorie)

(2017) Pole Art Spain (1ste plaats)

(2018) International Pole Championships Brisbane, (Pole Fit titel)

(2018) Pole Art France (finalist)

(2019) Aerial Art Hoop competition, Vlissingen (1ste  plaats)

(2019) PSO Nederland (1ste plaats)

(2021) IPSF Nederlands kampioenschap – duo artistiek (1ste plaats)

(2021) PSO Aquarius – edited video category (2e plaats)

(2021) PSO Aries – edited video category (1ste plaats)

(2021) IPSF Wereldkampioenschap – artistiek doubles (2e plaats)

(2021) Aerial Art competition, Vlissingen (1ste plaats)

(2022) Pole Theatre UK, (1ste plaats Art, 1ste plaats overall)

(2023) IPSF Nederlands kampioenschap – duo artistiek (1ste plaats)

(2023) PSO Zurich – doubles level 5 (1ste plaats)

(2023) IPSF Wereldkampioenschap – artistic doubles (1ste plaats) Mijn eerste grote passie was turnen. Als ik niet op school was, zat ik meestal in de turnzaal. De Olympische spelen heb ik nooit gehaald (al wilde ik dat wel graag ;-)) maar wel een flink aantal keer het NK, wat ik in 2002 zelfs won. (wel op LOS1 niveau, voor wie dat wat zegt). Tijdens mijn studententijd turnde ik met veel plezier door bij studenten turnvereniging KUNST in Nijmegen waarmee ik ook diverse keren het NSK won.

Deze turnachtergrond kwam erg goed van pas toen ik in 2006 de turnzaal gedag zei en een nieuwe uitdaging zocht. In paaldansen en acrobatiek ontdekte ik dezelfde soort bewegingen, maar meer vrijheid en creativiteit. Wat begon als een uurtje les om uit te proberen, werd een nieuwe grote hobby. Als docent, maar ook als artiest werd ik al snel gevraagd om lessen te komen geven en op te treden. Daarnaast besloot ik ook eens een wedstrijd te proberen en voor ik het wist stond ik op (dat langgedroomde) WK. Paaldansen en acrobatiek heeft me naar alle continenten van de wereld gebracht waar ik superveel leuke ervaringen heb mogen opdoen en mensen heb mogen leren kennen! 

Ik wil graag mooie verhalen vertellen op een podium. Dat kan natuurlijk met een eenmalig optreden, maar nog mooier is het om een grote show te maken en deze vast te leggen. In 2015 ontstond het idee om eens een grote show met diverse groeps-acts uit heel Nederland te organiseren, en zo werd Pole Evolution geboren. Intussen hebben 3 edities plaatsgevonden in een uitverkocht theater. Een avond vol met fantastische verhalen en spectaculaire groeps acts. Mijn passie om met mensen samen iets moois te bouwen heb ik ook vaak gebruikt in diverse groeps acts en producties samen met NSPV Lasya, LOF dancecrew en Womanhood. Voor grotere show optredens kan ik dan ook terugvallen op diverse samenwerkingen.

In eigen beheer heb ik intussen ook diverse video-projecten gedaan waarbij zowel de inhoud als de content zelf georganiseerd werden. ZIe de Media pagina voor voorbeelden.

Bedankt en partners

Als kleine ondernemer ben ik natuurlijk heel blij met een netwerk vol talentvolle vrienden. Voor diverse evenementen werk ik graag samen met: